Deze stilteruimte op het internet heeft een Latijnse naam. 'Spatium Spiritus' betekent letterlijk 'Ruimte van/voor de Geest'. Deze webpagina bedoelt een ruimte te zijn waar je je zelf kunt afstemmen op de heilige Geest, die zijn werk doet door de woorden van de Schrift en door de stilte.

Het woord 'spatium' kennen we wel van het Nederlandse woord 'spatie'. Dat is de witruimte tussen twee woorden. De ruimte is onmisbaar om de betekenis van de woorden en de zinnen te kunnen begrijpen. 'Spatium' is als het ware de witruimte tussen ons bezigheden. Zonder deze witruimte worden ons bezigheden een onafgebroken aaneenschakeling van inspanning, waarin de ontspanning ontbreekt.

Het woord 'spiritus' is het Latijnse woord voor: Geest, geest, adem. Het heeft dezelfde betekenis als het Griekse 'pneuma' dat ook adem, wind, geest betekent. Het woord 'Spiritus' brengt ons dus in contact met het levendmakende en vernieuwende werk van de heilige Geest die waait in onze levens, vaak zonder dat we het direct zien of merken.

Spatium Spiritus is de uitdrukking van het verlangen om ruimte te maken in onze levens om ons bewust te worden van het werk van de Geest. Spatium Spiritus betekent de ruimte van de spiritualiteit opzoeken: het leven in de Geest van Jezus.

Lees hier een column met de titel 'Spatie'