School voor Lectio Divina

Als de Lectio Divina op effectieve wijze wordt verbreid,
dan zal deze geestelijke oefening - daarvan ben ik overtuigd -
een nieuwe geestelijke lente brengen.

Benedictus XVI

Wil je meer weten over Lectio Divina? Zou je een workshop willen volgen, of een cursus? Op deze website vind je meer informatie: School voor Lectio Divina.

Schema Lectio Divina

Via onderstaande link kun je een A4 downlaoden met het schema van de Lectio Divina. Je kunt er vervolgens zelf de tekst in schrijven waarop je je in de oefening van de Lectio Divina wilt richten.

Schema Lectio Divina (A4)

Stilteruimte: Spatium Spiritus

Via onderstaande link kom je in de stilteruimte waar je nog meer handreikingen vindt die je kunnen helpen bij het beoefenen van de stilte en de beoefening van de Lectio Divina.

Stilteruimte: Spatium Spiritus

Boeken over Lectio Divina

De hieronder genoemde zeven boeken hebben veel te bieden als je meer wilt ontdekken rond Lectio Divina:

lectiodivinawillhoit lectiodivinabenner lectiodivinadouma lectiodivinabianchi lectiodivinacasey lectiodivinapeterson Lectio Divina roughs

De bovenstaande boeken zijn allemaal goed leesbaar. Twee wat moeilijker boeken, maar wel heel belangrijk, zijn die van Kees Waaijman en Wim Reedijk. In Waaijmans standaardwerk 'Handboek spiritualiteit' wordt een belangrijk hoofdstuk gewijd aan de Lectio Divina als model voor een spirituele hermeneutiek. Wim Reedijk voert in zijn boek 'Zuiver lezen' een pleidooi voor een academische (her)waardering van de Lectio Divina.

handboekwaaijman zuiverlezenreedijk