Spirituele homiletiek

Als er iets is wat het waard is om gedaan te worden, is dat wel: preken! De prediking is een geweldig middel om Gods woord dichtbij mensen te brengen. Prediking is niet minder dan een manier om te gaan in het voetspoor van Jezus die kwam om het koninkrijk van God te verkondigen. Prediking is een werk van de Geest waarin Gods kinderen volop worden ingeschakeld met hun mogelijkheden en hun zwakheden.

Reader Spirituele Homiletiek

Sinds het verschijnen van mijn dissertatie 'Veni Creator Spiritus. De meditatie en het preekproces' in 2000 heb ik meerdere artikelen geschreven en lezingen gehouden die ik nu verzameld heb in een reader over 'Spirituele homiletiek'. Hier kun je die reader downloaden. Een aanvullend artikel op de Reader Spirituele Homiletiek is geschreven door Pieter Nijsse, als onderdeel van zijn afstudeerproject aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Zijn verhaal gaat over de betekenis van de triniteit voor een spirituele homiletiek.

Jos Douma, Spirituele Homiletiek (Reader)
Pieter Nijsse, Eeuwige armen om te omhelzen

Collegeserie Spirituele Homiletiek TU Kampen

Van 9 februari tot en met 2 maart 2010 heb ik een collegeserie over 'Spirituele homiletiek' gegeven aan de Theologische Universiteit in Kampen (Master 1 en 2). Hieronder vind je de collegepapers en de gebruikte powerpointdia's.

Spirituele Homiletiek (Collegepapers)

Spirituele Homiletiek (Powerpointdia's)

Kijk ook eens op www.eo.nl/spiritualiteitwijzer.